BENUT DE KRACHT

Creëer een inkoopgroep die werkt

Inkoopsamenwerking2018-10-01T17:23:21+00:00

Benut de synergie van de groep

INFORMATIE AANVRAGEN

Inkoopsamenwerking

Inkoopsamenwerkingsverbanden zijn er in vele soorten en maten, maar succes is niet altijd gegarandeerd. De leden zijn per definitie niet gelijkwaardig, hebben verschillende agenda’s en kunnen niet allemaal hetzelfde commitment geven. Het resultaat is vaak géén resultaat en veel frustratie. Inkoopgroepen kunnen, mits goed opgezet en geleid, toch een grote meerwaarde hebben. Het gecombineerde volume en de uitwisseling van inkoopkennis en informatie is van onschatbare waarde.

Hoe kan inkoopsamenwerking in mijn voordeel werken?

Buynamics heeft zich, als een van de weinige inkoopbureaus in Europa, gespecialiseerd in inkoopsamenwerking. Wij hebben (internationale) ervaring in het laten samenwerken van branche gerelateerde organisaties en weten wat er nodig is om resultaat te boeken.

Buynamics kan:

  • bestaande samenwerkingsverbanden beoordelen en/of reanimeren;
  • u helpen beslissen of een inkoopsamenwerkingsverband daadwerkelijk voor u geschikt is;
  • de juiste partners identificeren, bezoeken, beoordelen en selecteren;
  • de juiste spelregels opstellen;
  • de onderneming opzetten, inrichten en organiseren;
  • indien gewenst, personeel selecteren;
  • indien gewenst, het inkoopsamenwerkingsverband leiden.

Bij dit alles staan drie basisprincipes voorop:

  1. De groep moet tastbare resultaten boeken.
  2. De groep moet zich ook op de langere termijn staande kunnen houden.
  3. De groep moet zich ruim en comfortabel binnen de Europese mededingingsregels kunnen bewegen.

Een inkoopsamenwerkingsverband wordt extra interessant als het in staat is de inkoopprijzen van de leden adequaat te vergelijken. Buynamics heeft hier speciale prijsvergelijkingssoftware voor ontwikkeld.

Wat onze klanten zeggen

“Ruim 6 jaar maken wij gebruik van de grondstofstatistieken. We zetten de tool in bij het contractmanagement voor onze leden. Het biedt ons de mogelijkheid om te controleren of prijsveranderingen realistisch zijn. Zo blijven de prijzen voor onze leden marktconform en kunnen we kennis delen over relevante ontwikkelingen in de markt. Met de overzichtelijke grondstofprijsstatistieken zijn we snel op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo maken we samen goede zorg beter betaalbaar.”

Daan van Gent, Intrakoop
Afbeelding Joost Ballemans

“Met Buynamics hebben we een betrouwbare partner gevonden om ons te voorzien van software die het mogelijk maakt prestaties van onze leveranciers te beoordelen en te vergelijken. Door deze prestaties aan de hand van een aantal pijlers te meten krijgen wij een objectief beeld van de samenwerking met onze leveranciers en kunnen wij op tijd bijsturen. Door de meetresultaten te bespreken met de leverancier ondersteunt dit onze onderhandelingspositie waardoor ons inkoopproces soepeler verloopt.”

Joost Ballemans, Destil
Afbeelding Koos Verlaan

“Buynamics Vendor Rating System: Bij Zevij-Necomij beoordelen we alle leveranciers nu op een twaalftal zelf gekozen punten zoals tijdige levering, deelleveringen en factuurverschillen. De Buynamics-software voor leveranciersbeoordeling heeft ons al bij diverse leveranciers geholpen de prestaties te verbeteren.”

Koos Verlaan, Zevij-Necomij

“Sinds 2010 ontvangen wij tot volle tevredenheid de Buynamics prijsontwikkeling voor grondstoffen, valuta en loonkosten. De gegevens worden op ons Intranet gezet samen met de cijfers uit Engeland, Duitsland en de USA. Al onze internationale inkopers hebben nu een totaaloverzicht van de voornaamste prijsontwikkelingen in de wereld, waarbij iedere inkoper nu zijn voordeel doet bij de leveranciersonderhandelingen.”

Ben Wolthuis, Urenco Nederland B.V.

Wij zijn trots op onze klanten

Deze tevreden klanten gebruiken onze tools.

Inkoopkansen optimaal benutten?

Buynamics helpt u om meer potentieel uit uw inkoopgroep te halen. Zo benut u de synergie van de groep.

Meer weten?

Bel gerust voor de mogelijkheden!