Tools voor en door inkopers ontwikkeld

Demo aanvragen

Over ons

Buynamics is een team van toegewijde experts met een passie voor het maken van unieke inkoopsoftware. Wij zien dagelijks dat er op inkoopafdelingen bij grotere bedrijven een enorm inkoop potentieel onbenut blijft. Omdat wij over een jarenlange ervaring met inkopen beschikken werd ons duidelijk waar de kansen lagen om inkopers en inkoopteams een stuk efficiënter en effectiever te maken. Zo zijn wij gaan ontwikkelen op basis van een enorme berg aan praktijkervaring en met constante feedback uit de markt en van gebruikers. Op deze manier zijn we in staat geweest om vier verschillende inkooptools te ontwikkelen. Onze gebruikers zijn allen ervaren inkopers en geven aan dat de inkooptools hen dagelijks meer geld opleveren dan voorheen.

Buynamics is in 2009 opgericht door inkoop expert Jan-Paul Plieger en automatiseringsdeskundige Nico Bontenbal. In de loop der jaren hebben zij een team van zes specialisten om zich heen verzameld, met allemaal een aangeboren motivatie om kosten te verlagen.

Jan-Paul Plieger bouwde een internationaal trackrecord op. Eerst als hoofd inkoper voor een internationale groothandel in technische producten en later als Directeur van een internationale inkoopgroep (23 landen, jaaromzet 8 miljard euro). Deze jarenlange ervaring en gespecialiseerde kennis vormen de basis waarop het idee voor Buynamics ontstaan is. Buynamics maakt deel uit van een groep bedrijven, die eigendom zijn van Plieger. Tot die groep behoren onder andere ook Daybiz (een platform om internationale prijsverschillen te reduceren) en What’s The Price (een tool die razendsnel inzicht geeft in de kostenstructuur en kostprijs van artikelen www.whatstheprice.nl).

Na zijn afstuderen is Nico Bontenbal 3 maanden in vaste dienst geweest. Toen kreeg hij de kans om als ZZP-er (wat toen nog freelancer heette) aan de slag te gaan. Hij heeft bijna 25 jaar ervaring opgedaan als softwareontwikkelaar in zeer uiteenlopende projecten. Veel voor het MKB maar ook bij grote bedrijven zoals Shell, NS en Rabobank. Zijn grote kracht daarin is dat Nico verstand heeft van de techniek, maar hierover ook duidelijk kan communiceren met eindgebruikers. In 2013 werd Buynamics zijn klant. Al snel werd duidelijk dat samenwerking hier beter op z’n plaats is dan een klant-leverancier verhouding. Daarom heeft Nico zich aangesloten bij het Buynamics team als volwaardig partner. Een beslissing waar waar het team nog geen dag spijt van gehad heeft. Als u contact opneemt met Buynamics merkt u snel genoeg waarom.

De mensen achter Buynamics

Robert Driessen
Robert DriessenFounder & CEO
Jan-Paul Plieger
Jan-Paul PliegerFounder & Vendor Rating Specialist
Nico Bontenbal
Nico BontenbalFounder & IT Manager
Vabine Opendorp
Vabine OpendorpOffice Manager
Annabel Sevenheck
Annabel SevenheckQuality Controller
Cesar te Nijenhuis
Cesar te NijenhuisMachine Learner
Jan Fieggen
Jan FieggenGeschäftsführer Deutschland
Joyce de Fijter
Joyce de FijterCommodity Searcher
Yorick van der Steen
Yorick van der SteenCreative Strategist
Kelly Vogel
Kelly VogelContent Manager
Pieter Swarts
Pieter SwartsIndustrial Partner
Spijk Geene
Spijk GeeneBusiness Innovator
Khoa
KhoaChief Development
Thang
ThangSenior Software Developer
Minh
MinhSoftware Developer
Tam
TamAssociate Tester
Auke Kooij
Auke KooijVendorating Specialist

Inkoopkansen optimaal benutten?

De inkooptools van Buynamics geven snel en eenvoudig meer inzicht. Benut meer potentieel met Grondstofprijsstatistieken, Leveranciersbeoordelingen, Prijsvergelijking en Inkoopveiling.

Live Demo

In een paar seconden geregeld!