Inkoopkansen optimaal benutten?

DEMO AANVRAGEN

Grondstofprijzen

Heeft een leverancier wel recht op een prijsstijging? Zijn de grondstoffen die hij inkoopt inderdaad in prijs gestegen? En zo ja, hoe veel dan? Wellicht zijn ze zelfs gedaald. Gemiddeld bestaat de prijs van een product voor 50% uit de inkoop van grondstoffen. Maar vaak heeft een inkoper te weinig tijd om een goede, constante internetbron te vinden om de beweringen van de leverancier te controleren. Met de tool Grondstofprijzen van Buynamics heeft men eindelijk vliegensvlug inzage in de prijsontwikkeling van alle belangrijke grondstoffen zoals goud. Dit levert een enorme tijdsbesparing op, terwijl uw autoriteit bij de leverancier toeneemt.

Bouw uw eigen grafieken

Het is mogelijk willekeurige grondstoffen te combineren met bijvoorbeeld containerprijzen, loonkosten of valutakoersen. De meeste prijzen gaan meer dan 10 jaar terug. Onze database van meer dan 550 grondstoffen bevat textiel-, voedsel-, energie-, metaal-, mineraal-, verpakkingsmateriaal-, chemie-, loonkosten-, hout- en kunststofprijzen. Mist u een belangrijke grondstof? Vraag het ons en we gaan voor u op zoek!

Afbeelding grondstofprijzen 1
Afbeelding grondstofprijzen 2

Bewaar uw eigen selecties

Heeft u een grafiek gebouwd die u regelmatig wilt raadplegen? Bewaar hem dan onder een zelfgekozen naam. Daarbij wordt de gekozen periode (bijvoorbeeld de laatste 12 maanden) steeds voortschrijdend toegepast.

Bewaar uw eigen selecties

Heeft u een grafiek gebouwd die u regelmatig wil raadplegen? Bewaar hem dan onder een zelfgekozen naam. Daarbij wordt de gekozen periode (bijvoorbeeld de laatste 12 maanden) steeds voortschrijdend toegepast.

Afbeelding grondstofprijzen 2

Combineer uiteenlopende prijzen

Kiloprijzen kunnen enorm van elkaar verschillen, zoals bijvoorbeeld goud en ijzer. Door het aanpassen van de gewichten is het toch mogelijk de meest uiteenlopende grondstoffen met elkaar te combineren. Koopt uw Thaise leverancier alles in Baht in? Kies dan de Thaise Baht als basis valuta om de grafiek in te bekijken. Alle prijzen worden steeds maandelijks voor u bijgewerkt.

Afbeelding grondstofprijzen 3
Afbeelding grondstofprijzen 4

Welke grondstofprijzen zijn veranderd?

Geen zin om alle relevante grondstoffen na te lopen op grote prijswijzigingen? In het alerts overzicht kunt u direct zien welke prijzen zijn veranderd. U kunt zelf eenvoudig filteren op basis van een productgroep en een veranderingspercentage.

Welke grondstofprijzen zijn veranderd?

Geen zin om alle relevante grondstoffen na te lopen op grote prijswijzigingen? In het alerts scherm kunt u direct zien welke prijzen zijn veranderd. U kunt zelf een productgroep en een veranderingspercentage kiezen om de lijst te filteren.

Afbeelding grondstofprijzen 4

Inkoopkansen optimaal benutten?

De inkooptools van Buynamics geven snel en eenvoudig meer inzicht. Benut meer potentieel met actuele Grondstofprijzen, Vendor Rating, Prijsvergelijking en Inkoopveiling.

Live Demo

In een paar seconden geregeld!