“Zonder meer de meest complete tool op de markt”

BEKIJK VRS WEBSITE

Leveranciersbeoordeling

Wanneer organisaties groeien, nemen ook het aantal leveranciers en de inkoopcomplexiteit toe. De Vendor Rating Solution (VRS) of leveranciersbeoordeling van Buynamics stelt u in staat om uw leveranciers te volgen en hun prestaties vast te leggen via objectieve en/of subjectieve beoordelingen. De objectieve beoordelingen worden afgeleid uit de data uit uw eigen IT-systeem. Hoe meer data u beschikbaar heeft over uw leveranciers en hun transacties, hoe betrouwbaarder de beoordeling. Voor de subjectieve beoordelingen is een zeer pragmatische medewerkers-enquêtetool ingebouwd.

Flexibiliteit en volledigheid staan hoog in het vaandel: u kiest zelf de criteria en vragen waar u uw leveranciers op beoordeelt. Het pakket is daarom voor elke organisatie geschikt: van klein tot groot, ongeacht de branche. Is de setup ingewikkeld? Nee, wij nemen de initiële inrichting en setup voor onze rekening en u kunt hier eventueel op voortborduren.

Met leveranciersbeoordeling van Buynamics krijgt u eindelijk weer zicht en grip op de prestaties van uw leveranciers. U zult merken dat het direct leidt tot meer aandacht van leveranciers, minder fouten, lagere kosten, lagere voorraden en zelfs betere condities.

Scorecards leggen alles bloot

Genereer voor elke leverancier een scorecard. Zie in één oogopslag wat er wel en niet goed gaat volgens de normen van uw organisatie. Richt de beoordeling zelf in en bepaal welke criteria er beoordeeld worden, hoeveel punten er verdiend kunnen worden en het gewicht van elk criterium in de totale beoordeling. Of het nu gaat om leveranciersprestaties voor de hele organisatie, voor één of meerdere vestigingen, voor het totale assortiment, een deel daarvan of voor slechts één artikel. De beoordelingen die gebaseerd zijn op eigen data, komen volledig automatisch tot stand.

Afbeelding scorecards leggen alles bloot
Afbeelding interactieve grafieken

Interactieve grafieken

In de grafiek in de scorecard kunt u zelf bepalen welke criteria zichtbaar worden gemaakt. Ook is het mogelijk om voor elke lijn een trendlijn te laten zien om de ontwikkelingsrichting duidelijk te krijgen.

Interactieve grafieken

In de grafiek in de scorecard kunt u zelf bepalen welke criteria zichtbaar worden gemaakt. Ook is het mogelijk om voor elke lijn een trendlijn te laten zien om de ontwikkelingsrichting duidelijk te krijgen.

Afbeelding interactieve grafieken

Levertijden uitgeplozen

Los van de leverprestaties per maand in de scorecard kan ook voor een gehele periode inzage worden verkregen. Leveranciersbeoordeling van Buynamics is de enige oplossing waarbij rekening gehouden wordt met weekends, vakanties en ongelijk uitgeleverde orders. Maar er is veel meer dan alleen leverprestaties. Elke soort data over uw leverancier kan geïmporteerd en beoordeeld worden. Standaard kan het systeem omgaan met betalingscondities (dagen en kortingen), omloopsnelheid, factuurverschillen, crediteringen, kwaliteit orderbevestigingen, deelleveringen, marge, maar ook de besteldiscipline van de eigen organisatie kan bloot gelegd worden.

Afbeelding levertijden uitgeplozen
Afbeelding normen en targets

Normen en Targets

In leveranciersbeoordeling van Buynamics is mogelijk om eigen normen op te geven. Dit kan zelfs voor individuele criteria of (groepen van) leveranciers. Dit resulteert in groene en rode scores. Daarnaast kan men voor leveranciers (deel) doelen opgeven, samen met een einddatum. Op deze einddatum zal de gebruiker een e-mail ontvangen met een overzicht van de scores en de mededeling of het doel door de leverancier wel of niet gehaald is.

Normen en Targets

In leveranciersbeoordeling van Buynamics is mogelijk om eigen normen op te geven. Dit kan zelfs voor individuele criteria of (groepen van) leveranciers. Dit resulteert in groene en rode scores. Daarnaast kan men voor leveranciers (deel) doelen opgeven, samen met een einddatum. Op deze einddatum zal de gebruiker een e-mail ontvangen met een overzicht van de scores en de mededeling of het doel door de leverancier wel of niet gehaald is.

Afbeelding normen en targets

Subjectieve beoordelingen

Naast de objectieve criteria, die rekenen met data uit het eigen IT-systeem, zijn er ook de subjectieve criteria. Daarvoor is het de mens die de beoordeling moet maken. Hiervoor is een pragmatische enquêtetool ingebouwd waarbij geselecteerde medewerkers alleen de voor hen relevante leveranciersvragen moeten beantwoorden. Deze vragen zijn door de organisatie zelf opgesteld. Het verzoek om te beoordelen geschiedt automatisch met een vaste frequentie. De beheerder wordt automatisch op de hoogte gesteld als verzoeken zijn verstuurd en vragen wel of niet zijn ingevuld.

Afbeelding subjectieve beoordelingen
Afbeelding waar gaat het goed, waar fout?

Waar gaat het goed, waar fout?

VRS legt een schat aan informatie bloot. Maar waar te beginnen? Omdat in VRS alle scores van alle leveranciers ‘s nachts worden uitgerekend en opgeslagen, is het mogelijk om te zoeken en te filteren in de resultaten. Wie zijn mijn beste leveranciers? Wie zijn mijn beste leveranciers als het op commercie aan komt? Bij welke leveranciers, in deze productgroep, moet de leverbetrouwbaarheid verbeterd worden? Of de betalingscondities? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Waar gaat het goed, waar fout?

VRS of Leveranciersbeoordeling legt een schat aan informatie bloot. Maar waar te beginnen? Omdat in VRS alle scores van alle leveranciers ‘s nachts worden uitgerekend en opgeslagen, is het mogelijk om te zoeken en te filteren in de resultaten. Wie zijn mijn beste leveranciers? Wie zijn mijn beste leveranciers als het op commercie aan komt? Bij welke leveranciers, in deze productgroep, moet de leverbetrouwbaarheid verbeterd worden? Of de betalingscondities? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Afbeelding waar gaat het goed, waar fout?

Eindelijk: objectieve inkoopprestatiemeting

In de inkoop wordt vaak gezegd dat het niet goed mogelijk is de inkoopprestatie van een organisatie te meten. Er is immers geen maatstaf of referentiepunt waarmee de inkoopinspanningen te vergelijken zijn. Maar met VRS is dit nu voor het eerst wel mogelijk! De applicatie kan niet alleen scorecards voor individuele leveranciers genereren, maar ook voor groepen van leveranciers. En zo kan men dus zien hoe alle leveranciers van een organisatie presteren, op uiteenlopende onderwerpen. En nu heeft men opeens wel een eigen referentiepunt. Als het namelijk lukt om de gemiddelde scores van alle leveranciers tezamen te laten stijgen, dan kan men vrij zeker concluderen dat de inkoopafdeling zelf ook beter is gaan presteren. Inkopen zal met VRS nooit meer hetzelfde zijn!

Afbeelding objectieve inkoopprestatiemeting

Inkoopkansen optimaal benutten?

De inkooptools van Buynamics geven snel en eenvoudig meer inzicht. Benut meer potentieel met actuele Grondstofprijzen, Vendor Rating, Prijsvergelijking en Inkoopveiling.

Live Demo

In een paar seconden geregeld!