“Zonder meer de meest complete tool op de markt”

BEKIJK WTP WEBSITE

WTP

Het toevoegen van bewijsmateriaal kan grote verschillen maken tijdens onderhandelingen. Bedrijven die op feiten gebaseerde argumenten gebruiken, besparen tussen 5% en 20% vergeleken met bedrijven die dat niet doen. Wij van WTP zijn kopers en niet IT mensen. Gebaseerd op onze extensieve ervaring met procurement hebben we een pragmatische tool gebouwd dat het leven een stuk makkelijker maakt. De tool is intuïtief in gebruik, waardoor extensieve training niet nodig is. Team WTP is extreem pragmatisch en de tool daarom ook. De uitkomst van een WTP simulatie vult een pagina vol met substantiële informatie. Hiermee wordt de positie in onderhandelingen versterkt. We hebben het bedrijf in 2014 opgericht, door de frustraties over het feit dat inkoop een groot data backlog in verhouding tot verkoop heeft. Maar dat is nu over, laat de pret beginnen!

Inzicht in grondstofdata

Gemiddeld bestaat de prijs van een product voor 50% uit de inkoop van grondstoffen. Vaak heeft een inkoper echter te weinig tijd om een goede bron te vinden om de beweringen van de leverancier te controleren. Binnen WTP heeft men eindelijk vliegensvlug inzage in de prijsontwikkeling van alle belangrijke grondstoffen. Dit levert een enorme tijdsbesparing op, terwijl uw autoriteit bij de leverancier toeneemt.

Afbeelding scorecards leggen alles bloot
Afbeelding interactieve grafieken

Kostenstructuur per industrie

Elke branche kent bepalende kostendrijvers. Om te bepalen welke veranderingen daadwerkelijk een significante impact hebben op de prijs van een product, biedt WTP inzicht in de kostenstructuur per industrie. Hiermee zorg je er als inkoper voor dat alleen de kostendrijvers met betekenis een rol spelen in de onderhandeling.

De impact van volumes

Als de inkoopvolumes stijgen, stijgen de vaste kosten niet mee. Het berekenen van het effect van deze volumes vergt de juiste data en kost tijd. WTP berekent de impact van volume-inkoop en biedt een inkoper een goede uitgangspositie om kosten te besparen en voorbereid het gesprek met de leverancier in te gaan.

Afbeelding interactieve grafieken

Should costing

Welke prijs zou op de offerte van de leverancier horen te staan wanneer alle feiten bij elkaar op worden geteld? Een vraag waar inkopers uren aan kunnen besteden middels ‘should costing’, maar een vraag waar WTP met behulp van big data binnen vijf minuten een richtinggevend antwoord op heeft.

Afbeelding levertijden uitgeplozen
Afbeelding normen en targets

Complete rapporten voor de onderhandeling

Een volledig rapport met een ‘should cost’-opbouw creëert autoriteit, maar kost ook tijd. Met WTP is een should cost-rapport met de gewenste informatie binnen een paar minuten gemaakt. Zo kan een inkopers zich focussen op de voorbereiding van het gesprek en is een gedocumenteerde onderbouwing van de argumenten binnen enkele momenten beschikbaar.

Inkoopkansen optimaal benutten?

De inkooptools van Buynamics geven snel en eenvoudig meer inzicht. Benut meer potentieel met actuele Grondstofprijzen, Vendor Rating, Prijsvergelijking en Inkoopveiling.

Live Demo

In een paar seconden geregeld!